Hyvinvointitrendit – Rentoutuskellunta

tammi 18, 2021 | Uncategorized | 0 Kommenttia

Hyvinvointi on tärkeä ala maailmantaloudelle. Alana se on kasvanut tasaisesti vuodesta 2015 lähtien. Vuosina 2015-2017 hyvinvointimatkailu kasvoi 6,5% – melkein kaksi kertaa niin paljon kuin perinteinen matkailu. Vuonna 2017 hyvinvointimatkojen osuus oli 17% kaikista matkailusta. Kylpylämatkailun määrä nousi 22% vuodesta 2015 vuoteen 2017 (Global Wellness Summit, 2018). Uskon, että trendi on jatkunut samanlaisena. Ihmiset arvostavat omaa hyvinvointia enemmän ja enemmän kiitos paremman tiedonsaannin. Meiltä löytyy erilaisia mittausvälineitä, jotka mittaavat unta, stressitasoa, askeleita sekä paljon muuta. Nyt kellunta, missä keho kokee olevansa painottomassa tilassa, ottaa isompia askeleita suomessa. 

Rentoutuskellunta

Rentoutuskellunta on eräänlainen kehon ja mielen palautumisen hoitomuoto. Hoito on keksitty aikoinaan Yhdysvalloissa ja on muutaman viimevuoden aikana ottanut isoja askelia kohti suomea. Suomessa toimii tänäpäivänä muutama merkittävä rentoutuskelluntaan erikoistunut yritys. Yksi näistä on Oulu floats, jolla on toimintaa Oulussa ja pian myös Tampereella. 

MITEN RENTOUTUSKELLUNTA TOIMII?

Perinteinen tapa on mennä ns. kylpykapseliin, joka on täytetty vedellä ja sisältää noin 400kg Epsom-suolaa. Suolan ansioista kehosi kelluu. Kylpykapselit ovat yleensä myös äänieristetyssä ja pimeässä huoneessa (toki valot saa päälle jos haluaa). Yleisin aika rentoutuskellunnalle on noin tunti, mutta kokonaisuudessaan käynti kestää 1,5 tuntia. Suihkussa on käytävä ennen ja jälkeen kellunnan.

KÄYTTÖTARKOITUS

Kenelle ja miksi? Kellunnasta on hyötyä käytännössä meille kaikille, kun sitä tekee riittävän usein (suositeltavaa on 2-4 kertaa kuukaudessa). Rentoutuskellunta auttaa esimerkiksi:

  • Unettomuuden hoito
  • Kroonisten kiputilojen hoito
  • Palautuminen urheilusuorituksesta
  • Toipuminen erilaisista urheiluvammoista (esimerkiksi lihasrevähdyksistä toipuminen on nopeampaa).

Rentoutuskellunnan aikana aivot saavat lepoa valolta, ääniltä sekä paineelta. Tällöin aivojen tietyt alueet aktivoituvat ja tämän ansioista henkinen palautuminen ja suorituskyky paranevat. Samaan aikaan kehon painottomuus tehostaa lihaksiston palautumista, tehostaa verenkiertoa sekä lieventää nivelkipuja. 

MINNE KUIVAKELLUNTA SOVELTUU?

Kuten huomataan on rentoutuskellunnalla on useita käyttötarkoituksia, ja kiitos uuden kuivakellunnan pystytään rentoutuskellunta tuomaan lähemmäksi asiakkaita. Esimerksiksi: 

  • Hotellien kylpylät, missä voidaan nauttia rentoutuskellunnan hyödyistä kastumatta. 
  • Urheilukeskuksissa, missä urheilijat voivat rentoutuskellunnan avulla tehostaa oman mielen ja lihaksiston palautumista.
  • Lentokentillä se auttaa tasapainottamaan unen ja herätyksen tasapainoa sekä toipumista jet-lagista
  • Työpaikoilla ja yrityksissä se voi auttaa keskittymään saavutettaviin tavoitteisiin tai tulevaan tärkeään palaveriin.

Lyhyesti sanottuna rentoutuskellunnan edut ovat yhä useammalle saavutetavissa kuivakellunnan helpon sijoittamisen sekä asentamisen ansiosta.

Federico Pellegrini - Suomalainen sauna ja zerobody

Henkisellä ja fyysisellä tasapainolla on keskeinen rooli siinä millainen elämänlaatu meillä on. Tämä pätee meihin kaikkiin, niin myös  ammattilaisurheilijaan. Federico Pellegrino tietää tämän hyvin. Tämän vuoksi hän päätti tuoda hyvinvointia taloonsa, valitsemalla sekä perinteisen suomalaisen saunan että innovaatiivisen Zerobodyn – kaksi tehokkainta tapaa kokea terveyttä ja hyvinvointia. 

 

Lue lisää Federicon asenteesta elämään ja hyvinvointiin.